Притежаването на райски газ (азотен оксид) ще бъде обявено за незаконно

...
Притежаването на райски газ (азотен оксид) ще бъде обявено за незаконно
Коментари Харесай

Криминализират райския газ

Притежаването на божествен газ (азотен оксид) ще бъде оповестено за нелегално във Англия след към три седмици. Това заяви BBC, базирайки се на известие на Министерство на вътрешните работи във Англия.

Тези, които неведнъж злоупотребяват с този лек опиат, ще попадат в пандиза за две години. 14 години затвор пък могат да получат тези, които се занимават с търговия на божествен газ.

Забраната в Обединеното Кралство ще влезе в действие на 8 ноември и ще направи азотния оксид следено лекарство от клас C според Закона за корист с опиати от 1971 година

Това е един от най-често употребяваните опиати за забавление измежду младежите. Ето за какво депутатите гласоподаваха с голямо болшинство (404 гласа " за “ против 36 " срещу “) за категоризирането му като лекарство от най-голям клас.

Критиците на криминализирането на райския газ предизвестиха, че това може да попречи на избрана група пациенти да го употребява с медицински цели. Правителството обаче твърди, че по този начин ще ограничи антисоциалното държание и използването на опиати на публични места.

Райският газ е прозрачен анестетик, който нормално се употребява като болкоуспокояващо в медицината и стоматологията. Той е известен и в хранителната индустрия, тъй като се употребява за производството на бита сметана.

Когато се употребява като средство за забавление, той прави хората отпуснати, развеселени и замаяни. Те стартират да се смеят неоснователно. Веществото обаче може да аргументи също по този начин главоболие и да направи някои младежи тревожни или параноични. Прекомерната приложимост пък може да докара до припадане и загуба на схващане.

Интензивната, честа приложимост също по този начин може да докара и до недостиг на витамин B12, което може да аргументи неврологични увреждания, се споделя в държавен отчет, който цитира няколко огромни научни проучвания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР